Nu är det dags igen.
2022års kennelläger kommer att bli den 4-6/6 i Österfärnebo. Vi samlas lördag 4/6 kl 10.00. Vi kommer att ha olika grupper så som tidigare upplägg, tanken är att det ska finnas något som passar alla.
Tävlingslydnad, spår, vardagslydnad, drag med kickbike, uppletande, agility, rallylydnad, nosework och viltspår samt roliga förslag på vardagsaktivering.
Det kommer också att finnas möjlighet att starta på viltspårprov som blir officiellt resultat. Detta måste anmälas i förväg. Senast den 10/5 och en kostnad tillkommer för domare och registrerande klubb.
Nytt för 2022 är att man kan göra ett Björntest (björnen är på permobil). Anmälan i förväg. Senast den 10/5. En kostnad till arrangören tillkommer. Två filmer på Harry finns att se nedan när han gör Björntest.
Middag lördag och söndag ingår i priset, övrig förtäring bekostas själv för lägerdeltagare. Övriga personer är mycket välkomna, men då tillkommer en kostnad på 300:- för middagarna. Barn upp till 12 år äter gratis.
Vid anmälan så skriv hur många ni är, vad för aktiviter ni vill göra under helgen, eventuella allergier och annat som kan vara bra att veta.

 

Anmäl till murbergets@gmail.com senast 10/5 men helst så fort som möjligt. Är det något ni undrar över ring Anette 0703701673

Kostnaden för lägret är 1500kr.

Boende finns att hyra på Gysinge Vandrarhem, detta bokar ni själv. Tänk på att det kan vara bra att vara ute i god tid. LÄNK

Plats för husvagn och husbil finns i begränsat antal platser i Österbor, först till kvarn!

Det finns även en campingplats i Österfärnebo LÄNK

Vid deltagande med mer än en hund i familjen, så betalas en reducerad summa för hund nummer två. Alla raser är välkomna.

Instruktörer

Lydnad

Stina Fyhr

Stina Fyhr heter jag är 37 år gammal och bor med man och dotter i Valbo . I hushållet finns två Border collies. Jag är utbildad SBK instruktör och har kurser från valp till tävlingslydnad.

Jag tävlar själv Lydnad och Vallning med mina hundar, vi har tex tävlat SM i Lydnad.

Ord som sammanfattar hur jag tänker om hundträning är tydlighet, lekfullhet och energi . Det ska vara roligt att träna hund !!

 

11163245_10204924770452321_7939235072834947749_n

Nosework,skogsarbete,

rallylydnad och lydnad

Irene Hellberg

Haft hund i många år till och från min första hund 1970,min hund idag är 12 år och schäfer. Är allmänlydnads instruktör Instruktör specialsök, Provledare specialsök Jag har kurser i special sök där man använder röd kong Classic ,kommer Bli en tävlingsgren i SBK troligtvis klart 2023 nu ordnas inofficiella tävlingar. I dag tränar jag endast sök och specialsök med min 12 åring.

 

Agility

Sofia Eriksson

Mitt namn är Sofie Eriksson, jag bor på en liten gård i Årsunda tillsammans med min sambo och våra två barn, samt våra hundar, får och höns. Är i grunden utbildad Djurvårdare med specialinriktning på Hundar. Är även Agility & Freestyle instruktör och har gått en special utbildning inom balansbollsträning för hundar.

Har för tillfället 4a egna hundar, 3 Mudi tikar och 1 Border collie hane, är främst aktiv inom agilityn där jag tävlat SM sedan 2010 med olika hundar. Ibland gör vi även lite annat såsom rallylydnad, vallning, drag, lydnad och utställning.

Bedriver sedan 2016 en liten kennelverksamhet där jag än så länge haft 2 valpkullar.

 

Skogsarbete (spår, sök och rapport), lydnad

Therese Jarnulf

Jag heter Therese Jarnulf och är 40 år gammal.Jag har i princip alltid haft hund och är uppvuxen med schäfrar. Jag var 14 år när jag fick min första hund som var en schäfertik.

2004 skaffade jag en rottweilerhane som verkligen öppnade upp för mitt intresse för att träna och tävla med hund och med honom tävlade jag elit i lydnad, spår och sök. 2016 skaffade jag en kelpietik och vi har kommit igång lite smått med tävlande i lydnad och spår men jag har också tränat lite rapport med henne. Jag brinner lite extra för skogsarbete och har som sagt var tränat sök, rapport och spår! Jag är utbildad SBK instruktör och har hållit allmänlydnadskurser och spårkurser.

 

 

               

Brukslydnad

 

Jag heter Anita Johansson och bor i Tierp. Min första hund var en schäfer och den kom till oss 1979 och sen dess har det varit schäfer.

Utbildade mig till SBK instruktör 1991 sedan början av 2000 har jag bedrivit egen verksamhet och den heter numera Markdroppens hundtjänst AB.

Vidare utbildade mig mellan 92-95 på Sollefteå hundskola hos Barbro Börjesson ,Lasse Eriksson och Erik Wilsson.

Har även en liten kennel verksamhet på schäfer som heter Markdroppens kennel.

Jag tävlar i bruksgrenen spår och även i lydnad med mina hundar.
För närvarande har jag tre stycken hundar en hane två tikar.

 

Viltspår

Yvonne Sundberg