Nu är det dags igen.

Årets kennelläger kommer att bli den 18-20/5 i Österfärnebo.

Vi kommer att ha olika grupper så som tidigare upplägg, tanken är att det ska finnas något som passar alla.

Tävlingslydnad, spår, vardagslydnad, IPO, drag med kickbike, uppletande, agility, rallylydnad, nosework och viltspår samt roliga förslag på vardagsaktivering.

Boende kommer att finnas i Gysinge där även kvällsaktiviteter kommer att vara.

Middag fredag och lördag ingår i priset, övrig förtäring bekostas själv för lägerdeltagare. Övriga är mycket välkomna, men då tillkommer en kostnad på 150:- för middagarna. Barn äter gratis.

Vi anmälan så skriv hur många ni är, om ni vill ha boende, eventuella allergier, och annat som kan vara bra att veta.

Anmäl på kontakt@murbergets.se senast 20/4 men helst så fort som möjligt. Är det något ni undrar över ring Anette 0703701673

Kostnaden för läger+boendet kommer att vara beroende på hur många som anmäler sig.

Vid intresse för att prova på IPO så tillkommer det en kostnad på 250:- per hund. Kom ihåg att meddela detta vid anmälan.

På fredagen så finns det möjlighet för att starta viltspår för en certifierad domare, registreras i SKK, tillkommer en startavgift till domare. Meddela detta vid anmälan.

Vid deltagande med mer än en hund i familjen, så betalas en reducerad summa för hund nummer två. Alla raser är välkomna.

Årets instruktörer kommer att vara

Instruktörer

IPO

Joel Strömberg.

Joel Strömberg, 28 år. Har tre hundar, en jakthund och två schäfrar. Min första schäfer körde jag upp och certade till tjänstehund, patrullhund. Min andra schäfer är drygt 14mån och inriktas på ipo.

Jag påbörjade min figurant utbildning på allvar för ca. 2 år sedan då jag tränade med en annan figurant i ett bevakningsföretag. Nu går jag för en finsk figurant och utbildar mig, planerar för en sommar i Finland. Tränar och lever hund jämt

Lydnad

Stina Fyhr

Stina Fyhr heter jag är 37 år gammal och bor med man och dotter i Valbo . I hushållet finns tre hundar en staffe och två Border collies. Jag är utbildad SBK instruktör och har kurser från valp till tävlingslydnad.

Jag tävlar själv Lydnad och Vallning med mina hundar, vi har tex tävlat SM i Lydnad.

Ord som sammanfattar hur jag tänker om hundträning är tydlighet, lekfullhet och energi . Det ska vara roligt att träna hund !!
Mette Björnes foto.

Agility, rallylydnad och lydnad

Sofia Eriksson

Mitt namn är Sofie Eriksson, jag bor på en liten gård i Årsunda tillsammans med min sambo och våran dotter, samt våra hundar, får och höns. Är i grunden utbildad Djurvårdare med specialinriktning på Hundar. Är även Agility & Freestyle instruktör och har gått en special utbildning inom balansbollsträning för hundar.

Har för tillfället 4a egna hundar, 3 Mudi tikar och 1 Border collie hane, är främst aktiv inom agilityn där jag tävlat SM sedan 2010 med olika hundar. Ibland gör vi även lite annat såsom rallylydnad, vallning, drag, lydnad och utställning.

Bedriver sedan 2016 en liten kennelverksamhet där jag än så länge haft 2 valpkullar.
Joanna Boströms foto.

Skogsarbete (spår,sök och rapport),Lydnad

Therese Jarnulf

Jag heter Therese Jarnulf och är 38 år gammal.Jag har i princip alltid haft hund och är uppvuxen med schäfrar. Jag var 14 år när jag fick min första hund som var en schäfertik.

2004 skaffade jag en rottweilerhane som verkligen öppnade upp för mitt intresse för att träna och tävla med hund och med honom tävlade jag elit i lydnad, spår och sök. 2016 skaffade jag en kelpietik och vi har kommit igång lite smått med tävlande i lydnad och spår men jag har också tränat lite rapport med henne. Jag brinner lite extra för skogsarbete och har som sagt var tränat sök, rapport och spår! Jag är utbildad SBK instruktör och har hållit allmänlydnadskurser och spårkurser.
11163245_10204924770452321_7939235072834947749_n

Nosework,skogsarbete och lydnad

Irene Hellberg

Haft hund i många år till och från..

Nu har jag haft hund i ca 12 år , och är utbildad instruktör i allmänlydnad sen 7 år.

Är utbildad och certifierad instruktör i specialsök för 2 år sen,  har haft många  kurser i nosework .

Jag tränar spår,sök och lydnad med min schäfer.Vi har även tävlat i lydnad.